Logotype

Novedo expanderar till Norge – förvärvar infrastrukturbolaget ST Entreprenør med cirka 130 MSEK i årsomsättning

Novedo Holding AB (publ) (”Novedo”) har idag tecknat avtal om att förvärva det norska infrastrukturbolaget ST Entreprenør AS ("ST Entreprenør"), vilket blir Novedos första förvärv i Norge. ST Entreprenørs omsättning för 2023 uppgick till cirka 130 MSEK med god lönsamhet. Bolaget avses konsolideras in i Novedo under Q4 2024.

Novedo har idag tecknat avtal om att förvärva det norska infrastrukturbolaget ST Entreprenør AS, vilket blir Novedos första förvärv i Norge. Huvudägare och säljare är VD Kristian Skjerven som kommer att kvarstå som VD efter förvärvet och även bli delägare i Novedo.

ST Entreprenør bedriver sin verksamhet från norska Voss, beläget cirka tio mil från Bergen. Bolaget utför högkvalitativa tjänster inom bergskydd, tunnelarbeten, betongsprutning samt brandskydd till bygg- och anläggningsbranschen i hela Norge. Omsättningen för 2023 uppgick till cirka 130 MSEK med god lönsamhet (https://stentreprenor.no).

”Novedo har en aktiv nordisk förvärvsstrategi och vår danska verksamhet har sedan 2022 vuxit till att idag motsvara 30 procent av Novedos totala omsättning. Norge är en intressant marknad för Novedo och vi ser goda möjligheter till att växa med högkvalitativa och lönsamma bolag även där. Jag är imponerad över den etablerade marknadsposition som ST Entreprenør med VD Kristian Skjerven och team har byggt upp och inom Novedo ökar bolagets förutsättningar för att expandera ytterligare”, säger Per-Johan Dahlgren, VD och koncernchef för Novedo.

”Mitt team och jag ser fram emot att bli en del av Novedo. ST Entreprenør bedriver en stabil verksamhet och vår bedömning är att vi inom ramen för Novedos organisation kan utveckla vår affär än mer och kapitalisera på den goda efterfrågan som bland annat finns för underhåll och renovering av det norska tunnelnätet”, säger Kristian Skjerven, VD för ST Entreprenør.

ST Entreprenør kommer att ingå i Novedos segment Infrastruktur och bolaget avses konsolideras in i Novedo under Q4 2024.